Sånn aktiverer du passordløs autentisering i Azure

4. juli 2021

Det er tre fremgangsmåter for å aktiverer Microsofts passordløse autentisering. Hver metode dekker et spesifikt behov og alle tre kan også brukes sammen. 


1. Windows Hello for Business

Denne metoden passer for de som er dedikerte til Windows. Det tillater at man logger seg på datamaskinen med biometrisk gjenkjenning (ansikts- og fingeravtrykk), eller en PIN-kode som av sikkerhetshensyn overføres til et nettverk. 

Du finner flere detaljer om hvordan du aktiverer Windows Hello for Business om på Microsoft sine nettsider.


2. FIDO2 (Fast Identity Online) sikkerhetsnøkler

Dette passer for de som logger på en delt maskin, jobber et sted hvor telefoner er begrenset, eller jobber for svært viktige identiteter. 

FIDO2-sikkerhetsnøkler er USB-enheter som setter inn i en maskin for biometrisk og PIN-autentisering. Les denne dokumentasjonen for å lære hvordan du kan aktivere sikkerhetsnøklene.


3. Microsoft Authenticator-app

I motsetning til de to første metodene kan du få den samme sikkerheten og tilgjengeligheten med Authenticator-appen – uten å investere mye i ekstern maskinvare. Det er fordi appen kan installeres på en hvilken som helst mobil enhet. 

Med Authenticator-appen kan brukerne logge seg på en hvilken som helst plattform ved å matche nummeret på skjermen og i appen. Etter at nummeret er matchet brukes en biometrisk metode og/eller PIN-kode for å bekrefte. Bruker dere ikke Authenticator-appen, kan du lære mer om hvordan du kommer i gang her.

{{cta('b0134dac-a4d8-49cd-856f-bcdc6f056297')}}

Hva gjør vi?

Referanser

Nyheter

Om oss