teams og mobil
teams og mobil
teams og mobil

18. februar 2022

Snart kan du delta i virtuelle rom med Mesh for Microsoft Teams

18 februar 2022 Procano Forventet lesetid: ca 2 min


Microsoft har lenge snakket om Mesh, applikasjonen som muliggjør at digitale møter kan holdes blant avatarer i et virtuelt rom. I 2022 kan det hende vi faktisk får oppleve Microsoft sin nyeste applikasjon.

Microsoft sine produktivitetseksperter har identifisert to trender fra da vi flyttet fysiske møter til digitale møter som en konsekvens av pandemien. Ekspertene identifiserte at arbeidstakere på hjemmekontor er mer effektive enn antatt, men vi savner hverandre. Vi savner å møtes i gangene, ta en kaffeprat og se hverandre. Flere savner også å se kroppsspråket fra den andre siden av møtebordet. Selv uten å bruke ord kan kroppsspråket fortelle mye.


Mikser digitalt med virkelighet

Muligheten til å se hverandre via plattformer som Microsoft Teams er fantastisk, men det fordrer at vi ser hverandre og ikke initialene til hverandre. Derfor har Microsoft jobbet for å løse dette problemet, og begynner første halvdel av 2022 å rulle ut Mesh for Microsoft Teams.

Applikasjonen kombinerer mixed-reality-muligheter i Microsoft Mesh, og muliggjør for flere personer som sitter på forskjellige fysiske steder å samarbeide, bli med i virtuelle møter, sende chatter, samarbeide om delte dokumenter og mer - men som avatarer i virtuelle møterom.

Bilde: Microsoft (https://news.microsoft.com/innovation-stories/mesh-for-microsoft-teams/)


Delta i Teams møter med din egen avatar

Det første trinnet de fleste brukere av Mesh for Teams vil ta er å bli med på et standard Teams-møte som en tilpasset avatar av seg selv, i stedet for som et statisk bilde eller på video. Organisasjoner kan også bygge oppslukende rom – metaverser – innenfor Teams. Mesh for Teams-brukere kan ta med seg avatarene sine inn i disse områdene for å mikse og mingle, samarbeide om prosjekter og oppleve de møtene der tilfeldighetenes lykketreff vekker innovasjon.

For større selskaper så er dette det perfekte redskapet å bruke for onboarding av nyansatte under pandemien, med mulighet for å gi nyansatte forståelsen av selskapet sin kultur. Det er mye nytt og spennende på gang, og kan regnes med å være det nye sosiale møtestedet fremover. I første omgang vil man kunne nyte forhåndslagde områder, men vil senere kunne få anledningen til å skape egne spennende områder.

Glad IT-ekspert
Glad IT-ekspert

Kom i gang

Få en gratis gjennomgang av deres IT-miljø fra én av våres eksperter

Glad IT-ekspert
Glad IT-ekspert

Kom i gang

Få en gratis gjennomgang av deres IT-miljø fra én av våres eksperter

Glad IT-ekspert
Glad IT-ekspert

Kom i gang

Få en gratis gjennomgang av deres IT-miljø fra én av våres eksperter