8. september 2022

Apple-lansering

8 september 2022 Procano Forventet lesetid: ca 3 min


Da har Apple vist frem nye iPhoner, Apple Watch og AirPods. Vi i Procano er som vanlig engasjerte over ny teknologi og tar her en kjapp gjennomgang av det som ble vist frem.

Kilde: Apple

Apple Watch

Først ut var nye Apple Watch. I alt ble det lansert tre nye modeller. Apple Watch SE, Apple Watch Series 8 og Apple Watch Ultra.

Blant nyhetene var en ny funksjon man håper å aldri ha bruk for: Registrering av ulykke. Registrering av ulykke bruker et nytt kraftig gyroskop og akselerometer, sammen med andre sensorer og avanserte algoritmer til å registrere en eventuell bilulykke. I det tilfellet vil den forsøke å oppnå kontakt med brukeren, deretter eventuelt ringe nødetatene med informasjon om lokasjon, som også blir delt med nødkontaktene.

Neste generasjon av «hovedlinjen», Apple Watch Series 8, introduserer også nye helsefunksjoner, blant annet en temperaturmåler. To for å være helt presis. Én på innsiden for å måle brukerens temperatur, og én vendt ut for å korrigere for omgivelsenes temperatur. Dette legger blant annet til rette for viktige nye avanserte kvinnehelsefunksjoner.

Apple Watch Ultra er laget for de som trenger en klokke som tåler heseblesende aktiviteter i ekstreme omgivelser. Kort oppsummert. I tillegg til det tidligere nevnt: størst skjerm, størst batteri, urkasse i titan og spesialutviklede reimer for ville aktiviteter i vann, sand og snø. Phew!

 


 Kilde: Apple

AirPods Pro

Deretter fikk vi se nye AirPods Pro som introduserer kraftig forbedret støyreduksjon, et nytt XS-alternativ for ørepluggene samt volumjustering på selve øreproppene. Det nye etuiet har nå også  en egen høyttaler i tilfelle det skulle skli langt ned i sekken og man trenger å «pinge» på det fra telefonen. Vi vet mange av våres brukere daglig anvender AirPods Pro til telefonsamtaler både for privat og jobb, og gledes over oppgraderingen.

 


 Kilde: Apple

iPhone 14 og iPhone 14 Pro

Ja, vi sparte iPhonene til slutt, på samme måte som Apple gjorde på lanseringen. iPhone 14 lanseres nå med et forbedret dobbelt kamerasystem som skal ta enda bedre bilder i mørket, Registrering av ulykke, og en ny Plus-størrelse på 6.7 tommer som gir den beste batteritiden noensinne i en iPhone.

Den store stjerna ble dog iPhone 14 Pro (bildet over). Med en helt ny skjerm og et kraftig trippelt kamerasystem blir nok dette en enhet vi vil se hos mange av våre brukere i tiden som kommer. Skjermen er nå alltid på. Så med telefonen liggende på skrivebordet vil du kjapt kunne titte ned og få din relevante informasjon. Skjermen er også den mest lyssterke i noen smarttelefon, som gjør den perfekt en solrik dag. I tillegg til dette har kameraet og høyttaleren øverst blitt flyttet inn i en egen seksjon som aktivt vil brukes til å innlemme informasjon om nåværende telefonsamtale og hvor langt det er til neste avkjørsel på vei til neste møte.

Det nye kameraet på iPhone 14 Pro har nå en hovedlinse på 48 MP, samt forbedret tele-, ultravidvinkel-linse og frontkamera. Vi kan snakke opp og ned om «quad-pixel» tilsvarende 2,44 µm, ProRAW og ƒ/1,78-blender­åpning, men det eneste som betyr noe er følgende:
Bilder skal bli markant bedre i alle situasjoner, spesielt i middels til mørkere lyssetting, samt mye bedre zoom.

Må også nevne at det ble vist frem særdeles interessant teknologi i form av satelittkapabilitet. Teknologien er veldig spennende, men funksjonen vil ikke være tilgjengelig i Norge ved lansering.

 

Oppsummert

Det var kort oppsummert fra oss i Procano som elsker ny teknologi som kan forenkle folks hverdag. Uansett om det gjelder iPhone, eller andre Apple-enheter som Mac og iPad, har vi kompetansen (og engasjementet) til å sørge for at dette blir håndtert på en god og effektiv måte i nettopp deres bedrift.

Book et møte for å komme i gang med en enklere og mer personlig IT-hverdag!

Glad IT-ekspert
Glad IT-ekspert

Kom i gang

Få en gratis gjennomgang av deres IT-miljø fra én av våres eksperter

Glad IT-ekspert
Glad IT-ekspert

Kom i gang

Få en gratis gjennomgang av deres IT-miljø fra én av våres eksperter

Glad IT-ekspert
Glad IT-ekspert

Kom i gang

Få en gratis gjennomgang av deres IT-miljø fra én av våres eksperter