4. oktober 2021

Derfor bør du oppgradere til Windows 11

5. oktober lanseres Windows 11. Det nye operativsystemet kan blant annet friste med et nytt utseende og funksjoner som gjør arbeidshverdagen mer effektiv. Ikke minst er dette tidenes sikreste Windows. 


Nye Windows har all kraften og sikkerheten fra Windows 10, med et nytt brukervennlig design, midtstilt oppgavelinje og en ny start-meny. Et nytt Snap-oppsett, integrasjon av Teams, oppdatert Microsoft Store og Widgets er også på plass. Uansett om du ønsker å få ting gjort eller å holde kontakten med dine kollegaer, kan Windows 11 skreddersys til dine behov. 

Stort fokus på sikkerhet

Med Windows 11 kan du også føle deg helt trygg på at sikkerheten ivaretas. Windows 11 er et Zero Trust-klart operativsystem med kraftig innebygd sikkerhet, maskinvarebasert isolering, kryptering og beskyttelse mot skadelig programvare. Dette gjør Windows 11 til det sikreste Windows-operativsystemet noensinne. 

Strømlinjeformet brukergrensesnitt og Teams-integrering

Den største visuelle forskjellen med Windows 11, er det nye brukergrensesnittet. Designet er mer minimalistisk, med avrundede kanter, og frostede designelementer. Startmenyen har også blitt flyttet til midten av den nedre delen av skjermen. 

I den nye oppdateringen er Teams integrert i operativsystemet, noe som gjør at programmet krever mindre datakraft og PCen vil føles raskere. 


Slå sammen vinduer med det nye Snap-oppsettet

Det nye snap-oppsettet, Snap layouts, kan gjøre deg mer produktiv i arbeidshverdagen. Med den nye funksjonen kan man kjapt feste vinduer hvor man vil på skjermen, ikke bare side om side - Noe som er spesielt praktisk med de nye ultrawide eller store skjermene på arbeidsplasser. Ved å plassere flere vinduer i kolonner og seksjoner, vil man få en bedre oversikt over innholdet på en måte som passer applikasjonene. En annen nyttig funksjonalitet er snap groups, som gjør at man kan gå tilbake til et tidligere vindusoppsett fra oppgavelinjen. For eksempel et tidligere oppsett der vinduene har sin faste plass. 

Kjør Android-apper direkte på datamaskinen

Microsoft Store har også fått et redesign, og er bedre tilpasset hver enkelt bruker. Her finner du enkelt appene du trenger. I Windows 11 blir det dessuten mulig å kjøre Android-apper direkte på datamaskinen, slik at du kan la mobilen ligge i lommen. 

Les mer om oppgraderingen her. 

Dette må du tenke på

Med ett nytt system kommer alltids barnesykdommer. Derfor er det viktig at systemet testes godt i henhold til bedriftens behov, både på stabilitet og kompabilitet med programmer.

Som Microsoft Gullpartner er Procano tidlig ute og har igjennom flere uker allerede kjørt en testgruppe på systemet.

Vi anbefaler at dere tar en prat med oss om våre erfaringer og veien videre før man oppgrader systemet.

{{cta('4b239dfb-1eb9-4872-9780-1c09c03b2498')}}

 

{{cta('b0134dac-a4d8-49cd-856f-bcdc6f056297')}}

Glad IT-ekspert
Glad IT-ekspert

Kom i gang

Få en gratis gjennomgang av deres IT-miljø fra én av våres eksperter

Glad IT-ekspert
Glad IT-ekspert

Kom i gang

Få en gratis gjennomgang av deres IT-miljø fra én av våres eksperter

Glad IT-ekspert
Glad IT-ekspert

Kom i gang

Få en gratis gjennomgang av deres IT-miljø fra én av våres eksperter