15. april 2021

Dette er forskjellen på Microsoft 365 og Office 365

Ett år etter at Microsoft 365 ble annonsert skaper navneendringene på tjenestene fortsatt forvirring. Her er forskjellen på Microsoft 365 og Office 365 – enkelt forklart.


12. april 2020 annonserte Microsoft at alle tjenestene deres skulle brandes under selskapets navn. Det som skapte litt forvirring var at noen av Office 365-planene ble videreført uten navneendringer. Da de i tillegg introduserte den nye planen Microsoft 365, og annonserte at Office 365 skulle inkluderes i denne, begynte internett å stille en del spørsmål. Nok prat – dette er forskjellen:

Office 365 og Microsoft 365 er skybaserte tjenester som tilbys av Microsoft. Office 365 er inkludert i Microsoft 365, som også inkluderer en rekke andre applikasjoner for sikkerhet og samarbeid. Kort fortalt.

Microsoft 365 gjør bedriften mer IT-sikker

Medievanene våre endrer seg hele tiden, og det betyr at store selskaper som Microsoft tilpasser produktene og tjenestene sine etter hvordan den digitale hverdagen ser ut. Vi arbeider mer remote enn tidligere, noe som har skapt et større behov for sikre og integrerte plattformer man kan samarbeide på. 

Trenden for bedrifter har lenge vært utvandringen til skyen. Å flytte fra serverrommet til skyen har skapet et større sikkerhetsbehov for blant annet behandling av sensitiv informasjon og identiteten til brukerne.

IT-sikkerhetsløsninger i Microsoft 365

Microsoft har lagt til en del sikkerhetsløsninger i Microsoft 365 Business. Dette er avanserte løsninger som skal ivareta den fullstendige IT-sikkerheten til bedriften.

Dette er de tilgjengelige sikkerhetsfunksjonene i Microsoft 365 Business:

 • Data Loss Prevention

 • Exchange Online Archiving 

 • Office 365 Message Encryption

 • Microsoft Defender for Office 

 • Azure Information Protection

 • Microsoft Endpoint Manager (Intune)

 • Conditional Access

 • Azure Active Directory Premium Plan 1 

Raskere arbeidsflyt med AI (Artificial Intelligence)

En annen forskjell på Office og Microsoft 365 er at sistnevnte benytter seg av kunstig intelligens. Microsoft 365 AI er samarbeidet med kraftige skybaserte applikasjoner som bruker kundedata og innsikt, og inkluderer også en integrasjon med LinkedIn. 

AI-funksjonene kommer i form av:

 • Maskinlæring og analyse som tar alle dataene bedriften din bringer inn, analyserer den for å identifisere mønstre som hjelper deg til å optimalisere virksomheten.

 • Intelligente søkefunksjoner på Bing gjør det enklere enn noensinne å finne det du leter etter, enten på internett eller i et bilde.

 • Cortana, en intelligent assistent, sparer deg tid ved å ta vare på detaljene knyttet til en skreddersydd produktivitetsassistent.

PRO Secure 365

Vi var blant de første som flyttet ut i skyen, og er i dag en av få bedrifter på verdensbasis som jobber direkte med Microsoft for å utvikle Microsoft 365. Vi er en Microsoft Gold Certified Partner og en av Norges ledende leverandører av Microsoft 365. IT-sikkerhet har førsteprioritet i alt vi foretar oss, noe som gjenspeiles i alle Microsoft 365-pakkene våre.

Komplett PRO Secure 365 pakke

PRO Secure 365 er en komplett pakke som Procano leverer sammen med alle Microsoft 365-lisenser, for å ivareta e-post- og kommunikasjonssikkerhet.

Løsningen inkluderer backup som gjør det mulig å gjenopprette alle data knyttet til Exchange, OneDrive, SharePoint og Teams, dersom de skulle gå tapt. Dette foregår gjennom en tredjepartstjeneste som lagres på infrastrukturen, som er helt uavhengig av Microsoft-plattformen.

 

 

Glad IT-ekspert
Glad IT-ekspert

Kom i gang

Få en gratis gjennomgang av deres IT-miljø fra én av våres eksperter

Glad IT-ekspert
Glad IT-ekspert

Kom i gang

Få en gratis gjennomgang av deres IT-miljø fra én av våres eksperter

Glad IT-ekspert
Glad IT-ekspert

Kom i gang

Få en gratis gjennomgang av deres IT-miljø fra én av våres eksperter